Vsaka soba ponuja edinstveno doživetje

34 UNIKATNIH SOB

Hotel

Hotel Nox je butični hotel s 34 povsem unikatno opremljenimi sobami, kavarno Nox Lounge in salonom pohištva, ki gostom ponuja edinstveno izkušnjo hotelskega bivanja. Nahaja se neposredno ob avtocestnem izvozu Ljubljana-Šentvid in je najbližje Letališču Jožeta Pučnika. Hotelske sobe so zasnovali različni slovenski oblikovalci, ki so imeli pri svojem delu povsem proste roke. Vsaka soba je drugačna, ima svoj značaj in ime. Z lesom bogato opremljen hotelski interier in pestra paleta zanimivih rešitev notranjega oblikovanja ne bosta nikogar pustila ravnodušnega.

Hotel Nox s svojo zanimivo arhitekturo domiselno nakazuje večnamensko vsebino objekta in dejavnost investitorja, podjetja Hit Preless, z dvema značilnima motivoma – elegantno fasado iz mreže v barvi lesa, ki je vpeta na podlago iz črnega refleksnega stekla in spominja na Chesterfield, in nadstrešnico nad kavarniško teraso hotela ter okvirom izložbe razstavnega salona, katerih rob je oblikovan kot mizarski izdelek. Oba motiva se večkrat ponovita tudi v hotelskem interierju.

Podobno kot v zunanji arhitekturi objekta se tudi v interierju pojavlja kombinacija svetlih in temnih barvnih tonov, hladni materiali pa se dopolnjujejo s toplimi in tako ustvarjajo harmonijo nasprotij. Večinoma so uporabljeni materiali, ki so po svoji naravi surovi, na primer beton, hrastov les, železo. Motiva iz zunanje arhitekture objekta – motiv Chesterfield in oglata oblika, ki simbolizira mizarski izdelek – se ponovita tudi v interierju, in sicer v značilni obliki stropov v preddverju in kavarni Nox Lounge, obliki točilnega in recepcijskega pulta ter detajlih pri opremi.

Rudi Gubenšek

HOTEL MANAGER

UNIKATNIH SOB
+ 0

KONCEPT

Sodelovanje večjih slovenskih oblikovalcev

Ideja za Hotel Nox je nastala iz želje, da pod eno streho združimo razstavni salon pohištva in hotel, pri čemer Hit Preless kot proizvajalec pohištvene opreme svoje izdelke vključi v hotelski interier, v razstavnem salonu pohištva pa ponuja pohištvo domačih in tujih proizvajalcev. Želeli smo referenčni objekt z različnimi vzorčnimi sobami, ki morebitnim investitorjem predstavi različne oblikovne pristope in naše znanje pri celostni izvedbi hotelskih sob. Za pestrost idej smo k projektu povabili več priznanih slovenskih arhitektov in oblikovalcev. Jure Pregrad, direktor in lastnik Hit Preless

34 sob, 34 razlogov za obisk

Kako do nas?

Hotel Nox se nahaja v bližini centra Ljubljane, od katerega vas loči le nekaj minut vožnje z avtomobilom, javni avtobus z direktno povezavo pa vas iz samega mestnega jedra do nas pripelje v 20 minutah. Smo najbližje letališču Jožeta Pučnika (Brnik), ki je oddaljeno le 20 km in se nahajamo neposredno ob avtocestnem izvozu Ljubljana-Šentvid.

  • Center mesta Ljubljana: 7 km (10 minut)
  • Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana: 20 km (20 minut)
  • Letališče Trst, Italija: 115 km (1 ura 20 minut)
  • Letališče Zagreb, Hrvaška: 158 km (1 ura 30 minut)
  • Letališče Gradec, Avstrija: 190 km (1 ura 50 minut)

  • Obiščite nas

    EN