Čarobni advent v Ljubljani

Tudi letos bo naša prestolnica v prednovoletnem času zasijala v tisočerih lučkah in se odela v pravo praznično podobo. Prihaja najlepši čas za druženje z družino in prijatelji, ko vas bodo okrašene ulice, praznične stojnice, vonj po kuhanem vinu in številni dogodki na prostem popeljali v pravo zimsko pravljico. Preverite praznično decembrsko dogajanje in se pridružite živahnemu vzdušju v Ljubljani!

Praznične luči

V petek 1. decembra 2023 bomo s tradicionalnim prižigom luči vstopili v praznično obdobje veselega decembra. Vse do začetka leta 2024 bodo trgi, mostovi in ulice žareli v nešteto lučeh in ustvarili slikovito vzdušje, ki ga morate izkusiti. Sprehodite se po okrašenih ulicah med bleščečimi lučkami Ljubljanske praznične pravljice, ki ponuja edinstveno božično doživetje, nad mestom pa bo v svoji praznični podobi zasijal tudi Ljubljanski grad.

festive-decorations-snow-janez-zalaznik (1)

Praznični sejmi

Praznično obdobje ne bi bilo popolno brez stojnic, iz katerih diši po kuhanem vinu in pečenem kostanju. Po vsem starem mestnem jedru bodo zaživele praznične stojnice, kjer boste lahko uživali ob dišečem kuhanem vinu, čaju in ostalih tradicionalnih lokalnih dobrotah, v lesenih hiškah z rokodelskimi izdelki in prazničnimi dobrotami pa boste lahko našli praznične spominke in darila za svoje najdražje.

luna - turizem lj

Praznične prireditve na prostem

Kljub mrazu bodo ulice in trgi zaživeli z živahnimi dogodki na prostem. Tradicionalni del decembrskega programa za vso družino, ki vključuje Miklavžev sprevod, sprevod dedka Mraza, ustvarjalne delavnice, gledališke predstave in nastope, tudi letos dopolnjuje bogat koncertni program na mestnih trgih, kjer bodo nastopili številni domači in tuji glasbeniki. Glasbeni koncerti in ostale prireditve za vso družino bodo potekali na vseh trgih in so brez izjeme brezplačni.

Drsanje

Poseben čar adventnemu času dodajo tudi drsališča na prostem, kjer lahko z družino in prijatelji začutite pravo zimsko vzdušje. To sezono drsajte nad Ljubljano na vrhu nakupovalnega centra Aleja, ki bo letos ponovno postavilo drsališče na strehi Aleja Sky. Ljubitelji drsanja, vabljeni na pravljično okrašeno drsališče pod zvezdami z razgledom na okolico.

christmas-fair-nea-culpa

Silvestrovanje

Praznično obdobje in leto bomo zaključili v velikem slogu s silvestrovanjem na osrednjih trgih. Tradicionalno bodo ob popoldanskem programu novo leto najprej proslavili otroci, večer pa se bo zavlekel pozno v noč s prireditvami in pestrim glasbenim programom na štirih trgih. Pridružite se živahnemu odštevanju in z nami praznujte prihod novega leta ob dobri družbi, glasbi in plesu.

fireworks-luka-esenko (1)

Oglejte si ostale novice

Jesenski dogodki za vse okuse

Ljubljana v obdobju, ko se drevesa obarvajo v čudovite jesenske odtenke, ponuja prav posebno doživetje.

Festivali, ki vas bodo to poletje..

Ljubljana, prestolnica raznolikih doživetij, ima poleti še poseben čar, kjer se ob dolgih dnevih in prijetno toplih večerih…

Navdih sobe Tony's room praznuje 40..

Ste vedeli da je soba Tony’s room opremljena po navdihu ravno iz filma Scarface?

Obiščite nas

EN