Festivali, ki vas bodo to poletje navdušili v Ljubljani

Ljubljana, prestolnica raznolikih doživetij, ima poleti še poseben čar, kjer se ob dolgih dnevih in prijetno toplih večerih odvija pester program glasbenih, filmskih in kulinaričnih festivalov. Za vas smo zbrali nekaj predlogov, katere obiskati.

Odprta kuhna

Odprta kuhna je kulinarična tržnica v središču mesta, ki vsak sončni petek, od zgodnje pomladi do pozne jeseni, ponuja odlične jedi z vseh koncev sveta. Sprehodite se med stojnicami na Pogačarjevem trgu, si izberite najljubšo jed in osvežitev ter se predajte kulinaričnem doživetju pod soncem.

Festival Ljubljana

Poletni Festival Ljubljana s svojo dolgoletno tradicijo in sporedom vrhunskih umetniških dogodkov izrazito zaznamuje kulturno dogajanje v Ljubljani. Letošnji, 71. Festival Ljubljana, ponovno ponuja bogat koncertni, gledališki, operni in baletni program, kjer bo nastopila vrsta priznanih umetnikov, med njimi tudi nekatera med najuglednejšimi svetovnimi imeni. Osrednje prizorišče Festivala Ljubljana je slikovito poletno gledališče Križanke, arhitekturni biser iz 13. stoletja, ki mu je današnjo podobo nadel sloviti arhitekt Jože Plečnik. 

Na spodnji povezavi si oglejte program prireditev in se prepustite sproščenemu poletnemu vzdušju:

https://ljubljanafestival.si/koledar/dogodki-ljubljana-festival/

hotelnox_Ljubljana_festivalLjubljana (2) kopija

Kino pod zvezdami

Film pod zvezdami je letni kino na čarobnem prizorišču grajskega dvorišča Ljubljanskega gradu. V najbolj zvezdnatem kinu v mestu je od 13. julija do 5. avgusta 2023 na ogled izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, premier in predpremier. 

 

Na spodnji povezavi si oglejte spored filmov:

https://www.kinodvor.org/film-pod-zvezdami/film-pod-zvezdami-2023/

hotelnox_Ljubljana_kinopodzvezdami (3)

Jazz festival Ljubljana

Ljubitelji jazza ne smete zamuditi 64. ljubljanskega jazz festivala, ki bo potekal od 5. do 8. julija 2023. Festivalsko dogajanje z nastopi vrhunskih imen svetovnega jazza bo popestrilo spremljevalno dogajanje v parku za Cankarjevim domom, številna predavanja in dve razstavi. 

 

Na spodnji povezavi preverite program in prisluhnite slovitim imenom svetovne in domače jazz scene:

https://www.ljubljanajazz.si/index.php/sl/week-1/day/2023-07-04

Oglejte si ostale novice

Jesenski dogodki za vse okuse

Ljubljana v obdobju, ko se drevesa obarvajo v čudovite jesenske odtenke, ponuja prav posebno doživetje.

Navdih sobe Tony's room praznuje 40..

Ste vedeli da je soba Tony’s room opremljena po navdihu ravno iz filma Scarface?

Dobrodošli na naši novi spletni strani

Z največjim veseljem vas obveščamo, da smo osvežili in prenovili našo spletno stran, ki je sedaj modernejša in ponuja prijetno…

Obiščite nas

EN