Jesenski dogodki za vse okuse

Ljubljana v obdobju, ko se drevesa obarvajo v čudovite jesenske odtenke, ponuja prav posebno doživetje. Mesto zaživi v vsej svoji očarljivosti, zaznamujejo ga barvitost ulic, vonj sveže pečenega kostanja in neskončne možnosti raziskovanja. V teh dneh lahko uživate v vseh čarih jeseni, ne glede na to, ali se odpravite na sproščujoč sprehod, obiščete stojnice na tržnicah in se posladkate s sezonskimi dobrotami ali pa se prepustite kulinaričnim užitkom na enem izmed številnih jesenskih kulinaričnih dogodkov, ki se odvijajo po vsej Sloveniji. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj vrhunskih prireditev in dogodkov, ki bodo to jesen popestrili vaš obisk Ljubljane.

Čokoljana

Sejem čokolade, ki že 10. leto zapored našo prestolnico za en dan spremeni v sladko središče čokolade, je prava poslastica za vse ljubitelje tega čudežnega sladkega izdelka. Če obožujete čokolado, radi raziskujete raznolike okuse in si želite razumeti globine tega sladkega užitka, potem je to dogodek, ki ga preprosto ne smete zamuditi. Prepustite se okusom in vonjem, ki vas bodo popeljali v čarobni svet čokolade – 21. oktobra 2023 na Pogačajevem trgu.

hotelnox_Ljubljanačokoljana (2)

Ljubljanski maraton

Ljubljanski maraton je že vrsto let sinonim za športni dogodek, ki združuje tekače iz vse Slovenije, kot tudi iz tujine. Letos se bo največja tekaška prireditev v Sloveniji odvijala že 27. leto zapored, privlačna proga, ki poteka po ulicah Ljubljane pa bo tudi tokrat pritegnila vse tekaške navdušence. Dogodek, ki je v teh letih prerasel v mednarodno odmevno tekmovanje, vabi vse ljubitelje teka, da v nedeljo 22. oktobra 2023 odtečejo maraton (42 km), polmaraton (21 km) ali rekreacijski tek (10 km). Vabljeni tudi vsi spodbudni navijači!

hotelnox_ljubljanskimaraton_ljubljanamarathon

Ljubljanska vinska pot - martinovanje

Martinovanje v Ljubljani, znano tudi kot Ljubljanska vinska pot, predstavlja vrhunec vinsko-kulinaričnih prireditev v okviru festivala November Gourmet Ljubljana. Praznovanje tradicionalnega praznika, ko sveti Martin mošt spremeni v vino, se ob okušanju najboljših vin z vseh koncev Slovenije in številnih martinovih dobrot, odvija na ulicah starega mestnega jedra. Letos se bodo vrhunski vinarji iz vseh vinorodnih regij Slovenije predstavili z več kot 350 različnimi vinskimi vzorci za degustacijo. Ljubitelji žlahtne kapljice, se vidimo na martinovo soboto, 11. novembra 2023.

hotelnox_vinskapotLjubljana_winetourLjubljana (4)

Oglejte si ostale novice

Festivali, ki vas bodo to poletje..

Ljubljana, prestolnica raznolikih doživetij, ima poleti še poseben čar, kjer se ob dolgih dnevih in prijetno toplih večerih…

Navdih sobe Tony's room praznuje 40..

Ste vedeli da je soba Tony’s room opremljena po navdihu ravno iz filma Scarface?

Dobrodošli na naši novi spletni strani

Z največjim veseljem vas obveščamo, da smo osvežili in prenovili našo spletno stran, ki je sedaj modernejša in ponuja prijetno…

Obiščite nas

hotelnox_Ljubljana_festivalLjubljana (2) kopija
hotelnox_Ljubljana_kinopodzvezdami (3)

EN